ZE WAREN TEVREDEN MET HUN NIEUW WELZIJN


De presentatie van Viviane over de ideale werkplek, was kortweg indruk-wekkend! 

Als gasten werden we via een speels parcours en verhelderende uiteenzettingen geconfronteerd met onze vaak onbewust foute keuzes. Het was uiteindelijk de bedoeling om via kleuren, en andere zintuig prikkelende effecten ons bewustzijn zodanig te verfijnen en dus optimaliseren, dat onze werkplek meer is dan een bureau met een stoel. 

Het is Vivane dan ook meer dan aardig gelukt om dat aha-effect op te roepen, wat voor ieder van ons een bevrijdend gevoel gaf.

 

Dankzij een heel gestructureerde en theoretisch onderbouwd betoog, kon Viviane ons de knepen van het vak bijbrengen, die onmisbaar zijn om van je werkplek, een gedroomde en rustgevende omgeving te maken. 

De tal van concrete tips, do's & don'ts, werden afgewisseld met speelse toetsen van creatieve fijnzinnigheid. 

Maar algemeen genomen is de cursus vooral een opsteker en bijblijvende reminder voor mensen die graag werken op een plek die

stimuleert of dermate een positief effect heeft op ons welzijn, dat het er zalig is om te vertoeven. 

Hartelijk dank dus aan Viviane haar adres!

 

Peter Van Gijzel

Werken met Viviane was puur plezier. Haar natuurlijke empathie en spontaniteit maken dat ze heel natuurlijk met u in contact komt . Haar aanpak is zeer respectvol voor u en uw omgeving, en ze houdt echt rekening met uw beperkingen.


Tijdens haar bezoek aan huis, is haar aanpak allesomvattend: ze neemt alle aspecten van homeworking in overweging.

  

Haar voorstellen zijn tegelijk sterk in lijn met uw wensen en ze aarzelt niet om zelfs een stap verder te gaan. Persoonlijk was ik onder de indruk van de kleurenpaletten die ze mij aanbood (waaronder een echte favoriet in een gamma waar ik zelf nooit aan gedacht zou hebben).

 

Ze beoogt combinaties en oplossingen om de kosten te beperken. En als kers op de taart: haar aanpak van de 5 zintuigen is                                              een ware traktatie.

  

Kortom, ik kan u ten stelligste aanbevelen om zich door Viviane te laten begeleiden bij de inrichting van een mooie werkplek, energetisch ,voedend en perfect aansluitend bij uw omgeving.

 

Christelle Deblon, enthusiaste co-generatrice ter Waver

De troef: luisteren

De samenwerking met Viviane was een echte ontdekking. We werden getroffen door haar communicatief talent, enthousiasme en globale aanpak. We kregen uitleg bij het scheppen van bepaalde sferen en ieder gezinlid, ook de kinderen, kregen tijd om hun wensen, smaken en verwachtingen te uiten.  

We droomden ervan onze sombere ruimtes in een kleurrijk jasje te stoppen en die droom kreeg stilaan vorm. Het uiteindelijke voorstel, waarin onze wensen waren vervat, was zeer gedurfd, maar we zijn zeer enthousiast over het  resultaat. Conclusie : wanneer komen de volgende ruimtes aan de beurt ?

 

Serge Liesenborgh, Financieel verantwoordelijke, vader van 3 kinderen, Tervuren


Werk op maat

We waren meteen gewonnen voor het project dat Viviane ons voorstelde. Ze heeft onze noden perfect aangevoeld en vertaald naar onze woning. Waar nodig heeft zij enkele aanpassingen gedaan.

Zij schrikt er niet voor terug om bijvoorbeeld de oorspronkelijke functie van een ruimte in vraag te stellen, waarbij ze blijk geeft van precisie en een doordachte werkwijze. Ze biedt een project ´ op maat ª aan en zorgt voor een voldaan gevoel.  Een echte aanrader ! 

Bianca Borms, Evere


Oog voor detail

Ik zat verveeld met een decoratief probleem waar ik zelf geen uitkomst voor zag : een inkomhal met een marmeren tegel in dambord-patroon, in een wat ongelukkige schakering van wit en vaalgroen, die het me zo moeilijk maakte de juiste kleur voor de wanden te bepalen.

Het was een hele uitdaging voor Viviane (die ze overigens met plezier aannam) om deze ruimte, zonder geeen enkel venster, een nieuwe dimensie te geven.  

Na een kort gezamenlijk overleg volgde een grondige analyse van de tegels, waaruit meteen haar sterke oog voor detail bleek. Daarop bespraken we de mogelijke kleurcombinaties, wat voor mij een heel aangename en leerrijke ervaring was. 

Viviane koos, in gezamelijke overleg uiteraard, voor een gedurfde kleurcombinatie, en stelde een bijzondere grijs-groene tint voor. Ik ben nog elke dag fier op het resultaat. Zonder de professionele inbreng van Viviane, zou ik er nooit aan gedacht hebben om de inkomhal in deze kleur te schilderen. 

De kleur past perfect bij de ruimte, doet de vloertegel beter uitkomen, en brengt het aan de wand bevestigde schilderij op en bijzondere manier tot leven.

 

Mathieu Colleyn, Journalist, Ukkel


Gevoel van schoonheid

Viviane heeft een bijzonder gevoel voor schoonheid : ze schept de juiste sfeer voor ieder evenement en verzorgt alles tot in het kleinste detail.   

Coordinatrice Marketing Afdeling, Triodos Bank, Brussel


Decospel

Ik heb de meerwaarde van Viviane sterk geapprecieerd omdat ze idëen had waar ikzelf nooit op zou komen en dankzij haar directe reactieve aanpak.

Een speciale erkenning voor haar zeer aangename band die ze kan maken tijdens het werk.

Inrichten met haar wordt een spel en zeker geen gezwoeg. 

Thierry D, Financiële Directeur, Sint Gillis


Sterker als de trend

Het kleuradvies dat Viviane Kock geeft is interessant en weloverwogen. Zij gaat namelijk op zoek naar de kleuren die het best bij jou passen en die tijdloos zijn. 

Ze zal nooit iets opleggen wat ten koste gaat van je eigen persoonlijkheid. 

Door goed te luisteren helpt ze jou de juiste kleuren uit te kiezen, hetgeen niet altijd een makkelijke opdracht is.

Ze wil vermijden dat je later spijt zou krijgen van je keuze en ze doet er alles aan om het interieur volledig op je eigen persoon af te stemmen.  

Anne Hauwaert, Stoffeerster, Brussel


Een eigen identiteit

Het was een plezier om met Viviane te mogen samenwerken. In plaats van een kant-en-klare oplossing aan te reiken, heeft ze me geleerd in eerste instantie te kijken naar persoonlijkheid en smaken. Het ging erom de kleuren en prenten te vinden die het best bij mij passen. Ze heeft voor elk vertrek een thema vooropgesteld en ze is erin geslaagd aan elke ruimte een eigen toets te geven en op charmante wijze een gezelligheid te crëeren, waarbij de structuur zo intact mogelijk is gebleven. Dit alles voor een zeer redelijke prijs.                 

                         Filippo Poli, Senior Project Manager, Etterbeek           


Een verfrissende ontmoeting

Een ware uitdaging voor Viviane om mijn interieur te optimaliseren, zowel voor mijn privé als professioneel leven thuis, met veel dynamisme, doelmatigheid, wist ze aan te nemen dankzij haar fijngevoelig en kwaliteitsvol luisterend oor. 

Tel daarbij zeker Viviane's aanstekelijk enthusiasme, levenvreugde en humor.

Wat ik als indringing in mijn privacy had kunnen ondervinden, draaide uit op een verwikkende bries!

Ze voelde perfect aan mijn persoonlijkheid en mijn verlangens. Een rëel werk op maat. 

Christel Ikirezi Smith -Body & Stress coach - Vorst


Globaal en verstandelijk inzicht 

Tijdens een medisch onderzoek stelde Mevrouw Kock mij spontaan voor om haar mening te verwoorden over de inrichting en sfeer op de Dienst Radiologie van het ziekenhuis Parc Leopold. 

Ze heeft me heel snel kunnen overtuigen om mee te denken over hoe de dienst op te fleuren en te verbeteren.

Radiologen zijn heel erg gefocust op de technische werking van hun materiaal (echo, scanner, RMN, x-stralen) en op de kwaliteit van hun medische verslagen en vergeten daardoor vaak de sfeer op de rüntgerafdeling, wat wel degelijk het meest tastbare is voor de patient.

 

Het kritische oog van Mevrouw Kock, als buitenstaander, heeft meteen enkele essentiële gebreken aan het licht gebracht (lichtinval en verlichting, vloer- en muurbedekking en de invloed van kleur). 

Daarnaast, een meer uitgebreide analyse heeft verschillende ongepast details gemerkt : onthaal ruimte, oriëntatie via signalisatie, gebrek aan natuur illustraties, missende elementaire accessoires. 

Haar empathische benadering bestond eruit om alles niet helemaal af te breken en terug op te bouwen. Haar aanpak was om eerder op basis van het bestaande materiaal de ontvangstruimtes, de belichting en zelfs de geur te verbeteren steeds met het oog op het welzijn van de patient en dit alles tegen de laagst mogelijke prijs.

Het budget voor 2014 is gekend en wij hopen dat de directie haar akkoord zal geven om dit project uit te voeren.

 

Verantwoordelijke Radiologie Dienst - Dokter Thierry Roger - Leopold Ziekenhuis - Chirec Groep, Etterbeek